UUTISIA

Vuosi 2019 

20.10. KOTKA KAER -koe - Iro ja Stara starttasivat NUO -luokassa ja saivat molemmat hienosti tuloksen! Irolle NUO3 (tuomarina Heikki Nygren) ja Staralle NUO2 (tuomarina Jari Koho).


28.-29.9. KAER / JUNKKARI, Lapua Greygem kennelin B -pentue edusti kerrassaan loistokkaasti Junkkarissa. Mukana kisassa oli Greygem Sabik "Iro", Spica "Piika", Shedir "Ruuti", Shaula "Stella" sekä Sirius "Stara". Haaveiltu peltopäivä lauantaille olikin vaihtunut suuren koiramäärän takia harmittavasti niin, että weimarit starttasi pellolla karkkareiden kera vasta sunnuntaina. Lauantaina ulkomuotokatselmus sujui lähes aurinkoisessa säässä ja rotua arvosteli Erja Nummi. Weimareita osallistui kymmenkunta ja Iro oli ROP ja Stara PN2. Erittäin tarkan silmän alla Stella ja Piika sai ERI ja Ruuti H mutta kaikki esiintyivät hienosti!  Ikäänsä nähden valmista ja tasapainoista ulkomuoto yhdessä upeiden liikkeiden kera arvostivat myös muut viisi tuomaria sunnuntain loppukilpailussa ja näin Iro oli koko Junkkarin ulkomuotokatselmuksen kaunein! Kerrassaan huikeaa! Sunnuntaina lähdettiin viiteen eri maastoon sadetta tihkuvassa ja tuulettomassa säässä. Kaikista osallistuneista weimareista palkittiin kaksi, joista kaikkien aikojen korkeimmat pisteet kuittasi Stara saaden NUO2 (72 pistettä) haettuaan tuomaria lainaten "puukko hampaissa" ja tehden hienon riistatyön peltopyylle.  Sisko Stella kuittasi myös huikeasti NUO2 (61 pistettä) hyvällä haulla ja riistatyöllä! 


27.9. Greygem Shedir "Ruuti" kävi korkkaamassa Junkkari -viikonlopun kuittaamalla nuorten vesityökokeet hyvällä suorituksella.

1.9. RIIHIMÄKI KV Greygem Artemis jatkoi voitokkaasti näyttelyesiintymisiä yhdessä Binta Diallon kanssa. KÄY1, ROP ja kolmas CACIB! Hillittömän hienosti liikkunut neiti saavutti myös ensimmäisen ryhmäsijoituksen ollen RYP-4. Tuomarina Erja Nummi ja ryhmän arvosteli Inga Siil.

25.8. Greygem Sirius "Stara"suoritti onnistuneesti nuorten luokan vesityökokeen saaden 12 pistettä. Tuomarina Matti Silvennoinen.

10.8. KOTKA, Kotkan Ruusu 2019, KV näyttely Greygem Shedir "Ruuti" teki hienon ensiesiintymisen näyttelykehissä kisaten Juniori -luokassa tuloksella ERI, SA,  PN1 ja siten sai niin sertin kuin oli VSP! Kerrassaan huikeaa. Tuomarina Tuire Okkola.

9.8. Greygem Shaula "Stella"suoritti hienosti nuorten luokan vesityökokeet täysillä pisteillä. Tuomarina Pekka Kemppainen.

3.8. KUOPIO KV näyttelyssä Greygem Artemis esiintyi lennokkaasti Binta Diallon esittämänä ja oli KÄY1 sekä ROP ja sai toisen CACIB:n. Ryhmässä hienosti esiintynyt pari pääsi kuuden parhaan joukkoon. Tuomarina Lokodi Csaba Zsolt.

7.7. Greygem Spica "Piika" kävi vesityökokeissa ja sai hienosti nuorten veistyökokeesta 12 pistettä. Tuomarina Harri Bovellan.

16.6. Greygem Sabik kävi hakemassa täydet pisteet myös AVO -luokan vesityökokeesta. Tuomarina Heikki Nygren.

8.6. Saksanseisojakerhon Erikoisnäyttely, Kemiönsaari  

HUIMAN HIENO PÄIVÄ GREYGEM -tiimillä! Weimareita arvostelemassa oli 1977 lähtien lyhytkarvaisia weimareita kasvattanut hollantilainen Gerda Halff van-Boven. Gerda arvosteli myös BIS kasvattajaryhmät sekä BIS jälkeläisryhmät. Jännitystä helteiseen päivään toi B -pentueen junioreiden esiintyminen, sillä kaikille muille kuin Irolle oli kyseessä ensimmäinen näyttely. Urokset ja kevein nartuista olivat Gerdan mielstä vielä hieman kesken kehityksessä mutta kaikki esiintyivät hienosti!

Sabik sai ERI ollen uroksissa JUK1 ja Sham EH ollen JUK2. Nartuissa Greygem Spica ja siskonsa Shaula saivat molemmat ERI SA kuten valiolukassa esitetty emänsä Greygem Astraia. Myös ensiesiintymisen tehnyt Sirius sai hienosti EH. Käyttöluokassa esiintynyt Greygem Artemis sai ERI KÄY1 mutta ei SA:ta koska hännän korkea asento liikkeessä oli häiritsevä. Mutta Artemis oli hloistokkaasti ROP Käyttökoira! Nartuissa tyttäret meni ohi emänsä eli Spica oli JUK1 & PN2 ja sai vara sertin, Shaula JUK2 & PN3 ja Asta ERI SA & PN4 ja Sirius JUK3.

BIS4 & ROP KASVATTAJA - jo toisena vuonna peräkkäin Greygem -kennel oli ROP kasvattaja ja sijoituimme hienosti BIS -neljänneksi (2018 BIS3)!

BIS1 & ROP JÄLKELÄISRYHMÄ (Greygem Astraia "Asta"). Asta seurasi emänsä jälkiä ollen ROP - jälkeläisryhmän emä ja sijoittuen BIS -kehässä (2018 Mimmtrix Frida BIS4) mutta teki myös hieman historiaa ollen ensimmäinen lkw BIS1!

BIS1 PARHAAT LIIKKEET - Nuori Greygem Spica "Piika" oli ROP Parhaat Liikkeet voittaja ja liikkui itsensä BIS1 -sijalle tiukan saksalaisen "liike" tuomarin, Harald Beyer, silmien alla. Uljasta menoa ja vähän jälleen lkw -historiaa kiertopalkintoon!

5.6. B-pentueen ensimmäinen vesityökokelas Greygem Sabik "Iro" sai KAER Nuorten luokan vesityökokeista täydet pisteet! Tuomarina Hannu Liedes.

25.5. HAMINA, NORD NÄYTTELY Greygem Sabik sai hienosti jo toisen Nord -sertin sekä kolmannen sertin! JUK1 ERI SA VSP - tuomarina Jaana Hartus.

4.5. TAMPERE, NORD NÄYTTELY & 5.5. KV NÄYTTELY Lauantaina Greygem Artemis KÄY1 ERI SA PN1 ROP ja sai ensimmäisen NORD -sertin. Tuomarina Etelä-Afrikkalainen Jo-Dee Tarr. Seuraavana päivänä KV -näyttelyssä Arte saikin sitten EH:n kuten moni muu edellisen päivän seiska ryhmän ROP ja VSP - norjalaisella tuomarilla, Rune Tyvold:lla oli "hieman" kolleegoistaa poikkeava linja. 

25.-28.4. UISKOLA, HAUHO Ruotsalainen huippukouluttaja, Mattias Westerlund / Hundskolan Vision oli kouluttamassa metsästyskoiria. Koulutuksen järjesti Kennel Greygem yhdessä Kanta-Hämeen Noutajakoirayhdistyksen kera. Suuren suosion saavuttaneella kurssilla nähtiin useampi "silver dog" sekä monen muun rodun edustaja ja opittiin miksi "metsästyksellinen tottelevaisuus on" niin tärkeä! Tietenkin saimme myös monta uutta ideaa treenata koiriamme ennen jahtikauden alkua! Kennel Greygem koordinoi uudet Hundskolan Vision / Mattias Westerlund -kurssit loka-marraskuun vaihteessa! 

20.4. SAIMAA EASTER DOG SHOW, NORD NÄYTTELY Greygem Sabik "Iro" oli loistokkaasti niin ROP Juniori kuin ROP ja sai myös ensimmäisen NORD -sertinsä sekä toisen sertin. Tuomarina oli Matejcic Jasna, jonka mielstä uros oli hieno kokonaisuus. Ryhmäkesässä pienellä miehellä loppui puhti eikä pärjännyt valioluokan koirien kovassa seurassa. 

24.3. LAHTI, KV NÄYTTELY Greygem Sabik "Iro" sai hienosti ERI ja oli JUK1. Tuomarina norjalainen Börge Espeland, joka olisi toivonut koirasta "raskaampaa". Iro esiintyi jo konkarin ottein eli rauhallisen rennosti ja sai kiitosta hienoista liikkeistä.

17.3. KORPILAHTI, RYHMÄNÄYTTELY Greygem Sabik "Iro" esiintyi ensimmäistä kertaa näyttelyssä ja oli huiman hienosti ROP! Samalla Iro sai ensimmäisen sertin. Loistava ensiesiintyminen B-pentueen puolesta! 

Vuosi 2018

16.12. HELSINKI VOITTAJA 2018 Greygem Ares jatkoi voittoisaa viikonloppua ollen VSP ja siten myös vielä toinen titteli - Voittaja 2018. Tuomarina Axel Linneweber.  

15.12. HELSINKI WINNER 2018 Greygem Ares oli ROP ja voitti uuden tittelin, Helsinki Winner 2018, sekä avasi samalla NORD SERTI -tilin! Tuomarina Tiina Eskelinen.

5.8. HÄMEENLINNA KAER Vesityöko - Greygem Artemis kävi päivittämässä AVO -luokaan täydet 20 pistettä.

15.7. HELSINKI Greygem Ares päivitti KAER AVO -luokan vesityöt - täydet 20 pistettä!

16.6. GREYGEM SUPER PÄIVÄ Saksanseisojakerhon Erikoisnäyttelyssä Seinäjoella! Tuomarina oli rodun erittäin hyvin tunteva saksalainen Axel Linneweber. Linneweber on kasvattanut weimareita 2000 -luvun alusta ja tuomaroinut niitä yli 15 vuotta. Hän on myös aktiivinen Saksan Weimariseisojakerhossa ja käyttökokeiden tuomarina. Tuomari arvosti erityisesti niitä asioita rakenteessa, jotka ovat hyviä metsästyksen näkökulmasta ja pohjautuen rotumääritelmään. Näitä on selkeä uros- ja narttuleima, vahva raajaluusto, leveä ja vahva eturinta, vahva niska ja selkä, jykevä mutta kaunislinjainen pää ja kuono sekä oikea pigmentti ja käsiteltävyys. Kaikki osallistuneet Greygem -koirat saivat ERI ja muut myös SA paitsi Artemis, jolla tuomarin mielstä oli liian kevyt niska.

ROP HeJW-15 JV-15 EEV -17 Greygem Ares (AVO ERI, SA, PU1)

ROP paras liikkuja Greygem Aura (AVO ERI SA PN3) 

BIS 3 (tuomarina Nathalie Parent) & ROP kasvattaja - Greygem Weimaraners

Ryhmässä mukana: Greygem Ares, Greygem Aura, Greygem Aglaia (AVO ERI, SA, PN4,) VARA SERTI) ja Greygem Artemis (KÄY ERI KÄY 2)

BIS 4 (tuomarina Jobse Sjoerd) & ROP jälkeläisluokka - C.I.B. FI MVA SE MVA EE MVA EEV-12 Mimmtrix Frida (A-pentueen emä)

16.6. ILMAJOKI KAER Vesityökoe reygem Aura kävi "lämmittelemässä" ennen näyttelyä ja sai täydet 20 pistettä AVO -luokan kokeesta.

22.5. B -PENTUE SYNTYNYT Ihanainen Asta synnytti kotonaan emäntänsä Sadun valvonnassa yhdeksän vilkasta pentua - 5 urosta ja 4 narttua. Emä ja pennut voi loistavasti.

25.4. Tiineystarkistus Asta on tukevasti tiineenä ja uusien Greygem metsästyskavereiden odotetaan syntyvän viikolla 21. 

19.4. Lahti Mamma Frida sekä sekä Artemis ja Ares kävi tuomarikoulutuksessa mallikoirina. 

Viikko 12 Greygem Astraia "Asta" kävi sulhasissa ja astutus sujui hienosti!

15.-22.3. Arjeplog, Ruotsi Artemis ja Ares kävi emäntiensä kanssa hakemassa oppia metsästykseen upeissa tunturimaastoissa ja todettiin, että "kaikki" riekot & kiirunat asuu Ruotsin ja Norjan tuntureilla!

3.2. KAER Kotka Greygem Astraia sai hienosti AVO1 palkinnon ja koirasta tuli samalla A-pentueen ensimmäinen Suomen Muotovalio

3.2. KAER Virrat Greygem Aglaia sai KAER -kokeesta AVO3 palkinnon, koska riistaviettinen neiti innostui tekemään paukkunoudon!

13.1. KAER Eräjärvi Greygem Aglaia starttasi ensimmäistä kertaa koskaan KAER -kokeessa ja sai hienosti AVO3 -palkinnon. 

8.1. KAER Inkoo Greygem Artemis starttasi ensimmäisessä AVO -luokan KAER kokeessa ja sai AVO2 -tuloksen.

Vuosi 2017

8.-10.12. Helsinki Winner, Pohjoismaiden Voittaja & Helsinki Voittaja Greygem Ares esiintyi hienosti kolmena päivänä ja oli PU2 jokaisena päivänä saaden kolme vara -CACIB:a. Areksen "peittosi" näyttelylinjainen Valioluokan Show -koira, joten saavutettu kakkossija oli hieno saavutus!

26.11. Hau-Hau Dog Show Tampere Greygem Astraia oli brittituomarin mieleen ja siten ROP - CACIB:n kera.

14.10. KAER / Ladie's Trial Tampere Greygem Astraia starttasi ensimmäistä kertaa AVO -luokassa ja sai loistavasti heti AVO3 -palkinnon. Greygem Ares osallistui myös kokeeseen mutta innokkaan peräänmenon takia jäi palkinnotta.

25.8. Vesityökoe Ilmajoki Greygem Aglaialle AVO -luokasta 16/20 pistettä.

5.8. Valkeakoski Greygem Aura jatkoi voittoputkeaan ja oli jälleen ROP.

29.7. Pori KV Greygem Aglaia oli hienosti ROP ja sai ensimmäisen CACIB:n.

16.6. Vesityökoe Hollola Greygem Astraia sai täydet 20 pistettä AVO -luokassa.

6.5. Tampere KV Greygem Aura oli päivän kaunein weimari ja siten ROP ja CACIB.

25.3. Lahti KV Greygem Astraia oli hienosti ROP ja sai ensimmäisen CACIB:n. Sisko, Aura, oli PN2 ja sai niin vara sertin kuin vara -CACIB:n.

21.1. Turku Top Dog Show Greygem Artemis oli ROP ja sai ensimmäisen CACIB:n. Saimme jälleen myös todeta, että Greygem koirat ovat selkeästi brittituomareiden mieleen! Arten esitteli jälleen ystäväni, Marika Örn, jolla on taianomainen taito saada koira esiintymään itsevarmasti ja näyttävästi! Aikoinaan Marikan esitellessä Arten emä, Frida, brittituomari Patsy Hollings:lle, oli se niin ROP kuin RYP2.

Vuosi 2016

10.12. Helsinki Winner Greygem Ares esiintyi ensimmäistä kertaa AVO -luokassa ja oli hienosti PU2 saaden yhden sertin lisää ja vara CACIB:n.

23.-24.9.  KAER / JUNKKARI, Lapua Junkkariin lähdettiin isolla porukalla. Pennuista kuusi osallistui ulkomuotokatselmukseen ja viisi KAER -kokeeseen, koska Aglaia ei juoksujen takia voinut osallistua. Greygem -pennut loisti ulkomuotokatselmuksessa, jossa oli 11 Weimaria - näistä 6 oli Greygem -pentueesta. Kaikki sai hienot arviot; Athene, Aura, Artemis, Ares ja Atlas sai ERI mutta Aglaia EH:n, koska se oli esitettäessä liiankin solakassa kunnossa juoksujen takia. Lopputulemana Ares ROP ja BIS2, Atlas PU2, Artemis VSP, Aura PN2 ja Athene PN3. Seuraavana päivänä pellolla meno jatkui hyvänä ja Artemis sai NUO2 - saaden kaikkien aikojen korkeimmat pisteet mitä weimari on tähän mennessä saanut Junkkarissa, jopa muutaman pisteen yli emänsä ja ukkinsa, joilla kummallakin on myös NUO2 Junkkarista. Kaikkiaan neljä Weimaria palkittiin KAER -kokeessa ja näistä Artemiksen lisäksi Greygem koirista Ares ja Athene, jotka saivat hienosti kumpainenkin NUO3.

20.9. Vesityökoe Sauvo Greygem Atlas kävi hakemassa täydet pisteet NUO -luokan kokeesta, 15/15 pistettä.

3.9. Riihimäki KV Greygem Aura hienosti ROP ja sai ensimmäisen sekä sertin että CACIB:n. Siskonsa Artemis sai tyytyä PN2 sijaan ja vara sertiin sekä vara CACIB:n. Kummatkin typsyt esiintyi hienosti.

5.8. Vesityökoe Ilmajoki Greygem Aglaialle NUO -luokasta 12/15 pistettä.

1.8. Vesityökoe Hämeenlinna Greygem Artemikselle AVO -luokasta 20/20 pistettä.

17.7. Vesityökoe Helsinki Greygem Arekselle AVO -luokasta 20/20 pistettä.

21.5. HKI KV Greygem Ares hienosti ROP ja sai ensimmäisen CACIB:n.

16.1. Turku KV Greygem Aegina esiintyi ensimmäistä kertaa nuorten luokassa ja oli PN2. Mukaan tuli serti ja CACIB.

Vuosi 2015

5.-6.12. HELSINKI WINNER & HELSINKI VOITTAJA Itsenäisyyspäiväviikonloppu menikin Messarin tunnelmissa, missä sisko ja sen veli esiintyivät hienosti. Molemmat, Greygem Artemis ja Ares, voittivat junioriuokat kumpanakin päivänä ja saivat kahdet tittelit, Helsinki Junior Winner 2015 & Juniori Voittaja 2015. Lauantaina Artemis oli yllätyksellisesti myös ROP ja Helsinki Winner 2015.
21.11. Jyväskylä KV Greygem Astraia oli hienosti PN2 ja sai sertin. Siskonsa Greygem Aura esiintyi myös kauniisti ja sai ERI.
24.10. Seinäjoki KV Greygem Aglaia oli loistavasti PN2 ja sai sertin.

Syksy Treenattu yhdessä nuorten koirien kanssa riistatilanteita. Muutamat ovat päässeet jo mukaan metsälle sekä sorsajahtiin. Riistaviettiä tuntuu löytyvän.
Fridan syksy meni sorsajahtien merkeisseä, mutta ennätettiin myös pariin fasaanijahtiin.

Kesä Neljä innokasta nuorta suoritti NUO vesityökokeet 9-10 kk iässä. Jokainen suoriutui kokeesta mallikkaasti heti ensimmäisellä kerralla. Kolme sai 5/5 ja yksi typsyistä 4/5, koska luovutti seisten eikä istuen.

30.8. Vesityökoe Toivakka Greygem Athenelle NUO -luokasta 12/15 pistettä. Mainittakoon, että Atehene kävi edellisenä päivänä isäntänsä kanssa sorsajahdissa noutamassa oman noutolinnun kokeeseen!

23.8. Vesityökoe Orivesi Greygem Astraialle NUO -luokasta 15/15 pistettä.

1.8. Veistyökoe Vihti Greygem Arekselle NUO -luokasta 15/15 pistettä.

6.7. Vesityökoe Akaa Greygem Artemikselle NUO -luokasta 15/15 pistettä.

18.7. Hyvinkää KR Greygem Artemis esiintyi kauniisti ollen PN2 ja sai toisen sertin.
4.7. Tuusula KR Greygem Artemis hienosti ROP ja sai ensimmäisen sertin.

Vuosi 2014

6.12.2014 Pari kuukautta vierähtänyt vauhdilla kahdeksan pennun kera. Mutta nyt kaikki on vähitellen lähtenyt omiin uusiin koteihin Itsenäisyyspäivän kunniaksi!
5.12.2014 PENTUE MYYTY
24.11.2014
Pennut 8 viikkoa ja alkavat suunnata uusiin koteihin! Meno alkoi jo yltyä riehakkaaksi, sarjassamme "ryhmässä tyhmyys tiivistyy".
21.11.2014 Greygem A-pentue rekisteröity!
UROKSET:
Greygem Ares ja Greygem Atlas
NARTUT: Greygem Aegina, Greygem Aglaia, Greygem Artemis, Greygem Astraia, Greygem Athene ja Greyem Aura

1.11.2014 Pieni testi ulkosalla - mitä pennut tuumaa haapanasta? Jokainen pentu kiiti vuorollaan innokkaasti maassa olevan linnun luokse ja nuuhki sitä. Lila pentu (Artemis) nappasi kiinni ja kuljetti lintua mukanaan.

26.10.2014 Pennut muuttivat "omaan huoneeseen" ja riemua riittää uuden paikan tutkimisessa!

8.10.2014 Frida hoitaa emän pestiä varmasti mutta ilman hötkyilyä! Pennuilla vauhti on lisääntynyt raahautumistyylin muuttuessa vauhdikkaaseen kömpimiseen emän tuoksua kohti!
6.10.2014 Pennut kasvavat kovaa vauhtia - pentueen pienin on ollut ahkerasti maitobaarissa ja tuplasi ensimmäisenä painonsa!
29.9.2014 PENTUE SYNTYNYT - 6 narttua ja 2 urosta
Vaiherikkaan päivän keskellä maailmaan tupsahti 8 erittäin elinvoimaiselta tuntuvaa pientä weimaria.
30.7.2014 Mimmtrix Frida astutettu Ranskassa TR C.C.J. Kansas des Brumes des Bois:lla

Reilut 6000 kilometriä takana ja monta kokemusta rikkaampana saavuimme takaisin Fridan astutusmatkalta Etelä-Ranskasta, missä Kansas oli valmistautumassa alkavan kauden metsästyskoe ja -kisakauteen. Nyt jäämme odottamaan ensimmäistä ultraa!-...