KOIRANI

C.I.B FI MVA SE MVA EE MVA EEV-12
Mimmtrix Frida "Frida"

Synt. 16.4.2010 


Kasvattaja: Mimmi Erixon,
Ljur, Osdal 1, 44794 Vårgårda, Ruotsi
Mimmtrix kennel

NÄYTTELYT:

C.I.B. , FI MV, SE UCH, EST CH, ESTW -12
6 x SERTI 
1 x SERTI Ruotsista
1 x SERTI Virosta
1 x VARA-SERTI Ruotsista
3 x CACIB 
1 x CACIB Virosta
3 x VARA-CACIB 
1 x VARA-CACIB Ruotsista
5 x ROP  
1 x VSP Virosta
1 x RYP 2
Junkkarissa 27.9.2011; ROP ja BIS4

KOETULOKSET: 

2 x AVO2 (vesityöt 20 p TÄYDET)

NUO2 (vesityöt 15 p TÄYDET)

JALOSTUSREKISTERI:                                                              Numero: 12                                                                                

TERVEYSTUTKIMUKSET: HD A/A, ED 1/1

Fridan sukutaulu

Frida

Fridan linjoissa on vanhoja Ruotsalaisia metsästyslinjoja yhdistettynä Australian ja Uuden-Seelannin metsästys- ja näyttelylinjoihin. Frida on keskikokoinen, mittasuhteiltaan sopusuhtainen narttu, jolla on hyvät kulmaukset ja loistavat liikkeet. Luonteeltaan Frida on itsevarma, rauhallinen, iloinen ja sosiaalinen. Toisaalta kuitenkin tyypillinen weimari eli itsepäinen ja varauksellinen. Frida on oppinut asioita helpolla ja on hyvin yhteistyöhaluinen. 

Metsästys

Fridaa käytetään aktiivisesti metsästykseen. Syksyisin koira on mukana useissa fasaani- ja sorsajahdeissa, joissa se on osoittanut olevansa innokas ja väsymätön työkoira. Pohjoisen reissuilla on tavattu niin teeret, metsot kuin riekot. 

Metsästettäessä Frida on varma riistan löytäjä. Sillä on kiinteät seisonnat, erinomainen riistan käsittely niin vedessä kuin maalla ja se on rauhallinen ammuttaessa. Frida pitää hyvin yhteyttä eikä välitä sorkkaeläimistä taikka jäniksistä, kun on linnulla.

Koetulokset 

Tulokset: NUO2 (65 pistettä) Junkkari, Lapua 26.09.2011, tuomarina Aki Turkia
Koekertomus: "Haku: peitteisessä varsin sopivaa ja tuulta käyttävää. Laajalla sänkimaalla laajuutta toivoisi enem
män. Hakua rasittaa törmäys fasaaniin. Riistatyö: ojan varressa kiinteä seisonta, josta melko vapautunut nosto. Koira hiukan rauhaton linnun siivittyessä. Nouto: ammuttaessa säpsähtää, muuten ok suoritus."

AVO2 (61 pistettä) Eräjärvi 9.2.2013, tuomarina Sami Salo
Koekertomus: Frida hakee tänään neljä erää. Sen haku on aamusta melko varovaista jakyselevää, mutta paranee päivän mittaan. Ajoittain siinä on jo ihan mukavasti vauhtia ja laajuutta. Sillä on tänään kolme riistatyötä. Ensimmäinen kiinteä seisonta, johon hyvä nosto lintuun. Hieman ryntää, mutta pysähtyy. Toinen ja kolmas rt identtisiä juokseville linnuille. Nihkeä nosto, joka vaatii ohjaajan tukea. Lopulta linnut ilmaan, koira hallinnassa. Nouto: Kylmällä linnulla on erinomainen suoritus.

AVO2 (76 pistettä) Jalasjärvi 12.10.2013, tuomarina Sami Salo
Koekertomus: Frida hakee tänään kolme erää. Sen haku on teknisesti hyvää avoluokanhakua. Sen puute haussa on tänään vauhti, jota toivoisi lisää. Sillä on tänään kahdesti mahdollisuus lintuihin, jotka se hyödyntää molemmat erinomaisesti. Molemmat riistatyöt: kiinteät seisonnat, luvalla melko vapautuneet nostot lintuihin. Lintujen lähtiessä ja ammuttaessa koira on täysin rauhallinen. Nouto: kylmällä linnulla erinomainen suoritus."

Fridan suku

Fridan isä on S UCH, FIN UCH, J, FinJW-04, FIN W 06, EST UCH, INT UCH, EST W 07, FIN W 07, FIN W 08 Mimmtrix Elof HD: B

Elofin omistaja luonnehtii Fridan isää seuraavasti: "Elof oli luonnonlahjakkuus metsällä loistavan geeniperimänsä ansiosta. Koiralla oli erinomainen nenä, matala seisontakynnys, luontainen tiedotus, ei taipumusta mennä perään tai tehdä paukkunoutoa. Se oli myös taitava riistan käsittelijä ja sitkeä metsällä. Ovela ja älykäs koira, joka rakasti metsästystä, omasi sopivasti puolustushalua ja arroganssia." Elof voitti Junkkarin ulkomuotokatselmuksen 2005 ja paras koetulos on AVO1.

Fridan emä on SV CH, NV 06, NV 10, FIN VW1 Mimmtrix Sydney af Bromhund HD: B (A/B) AD: UA

Sydney on erittäin kaunislinjainen weimari, jolla on loistava luonne ja vahva riistavietti. Sydney:n emä oli maailman ensimmäinen weimari, joka on kolmoisvalio SUCH, FINUCH, DKCH, NUCH, NORD CH, SJCH, SVCH, NV-01, EuroV Winner 2006 Mimmtrix Sally. Sydney rakastaa vettä, hakee laajasti hyvällä vauhdilla, on erinomainen jäljestäjä ja varma noutaja. Siltä löytyy pienriistakovuutta ja on hyvä riistatöissä. Sydneyllä on vahva luonne mutta samalla se on iloinen ja positiivinen koira. Sydney on todistetusti hyvä periyttäjä. Juuri Sydney:n ja Elofin loistavien luonteiden, metsästyksellisyyden ja linjojen takia halusin pennun näistä vanhemmista.

Frida  KoiraNetissä & SSK: tietokannassa

Fridan Sukutaulu

HeJW-15 HeW-15 JV-15 

Greygem Artemis "Arte"

Synt. 29.9.2014 


Kasvattaja: Anne Pekkanen                                                Hämeenlinna, Suomi                                                        Greygem kennel 

NÄYTTELYT:

HeW-15, HeJW-15, JV-15                                                              5 x SERTI                                                                                        1 x VARA-SERTI                                                                              1 x CACIB                                                                                        1 x VARA-CACIB                                                                              3 x ROP                                                                              Junkkarissa 23.9.206; VSP                                                             

KOETULOKSET: 

AVO2 (vesityöt 20 p TÄYDET)

NUO2 (vesityöt 15 p TÄYDET)                                                      

TERVEYSTULOKSET : HD C/D, ED 0/0

Artemiksen sukutaulu

Arte

Arten linjoissa yhdistyy vanhat Ruotsalaiset metsästyslinjat Läntisen Euroopan (Belgia-Ranska-Saksa) hienoimpiin metsästyslinjoihin. Arte on keskikokoinen, mittasuhteiltaan rodunomainen weimarinarttu, jolla on hienot liikkeet ja kaunis pää. Luonteeltaan Arte on innokas, peloton ja vilkas. Siltä löytyy myös weimarille tyypillistä vahtiviettiä emäänsä enemmin. Arte on todella nopea oppimaan uuttaa ja tylsistyy helposti, jos tehtäviä ei vaikeuteta nopeasti. Arten lempinimi "Pissis" kuvaa hyvin aina tapahtumien keskipisteeseen hakeutuvaa neitiä!

Metsästys

Arte on erittäin riistaviettinen ja innokas metsästyskoira. Sen haku on aina riistalle vievää ja se kaivaakin linnut paikasta kuin paikasta esiin. Seisonnat on kiinteät mutta ammuttaessa koira kuumenee hieman. Nouto on varma niin maalta kuin vedestä. 

Sorsajahdissa Arte on verraton ja yksikään lintu ei jää noutamatta oli tilanne mikä tahansa. Fasaaneille on päästy usein ja metsäkanalinnuille sekä riekoille toivottavasti tulevaisuudessa useammin!
Koetulokset

Tulokset:
NUO2 (71 pistettä) Junkkari, Lapua 24.9.2016, tuomarina Harri Bovellan.
Arte sai kaikkien aikojen korkeimmat pisteet, mitä yksikään weimari on saanut Junkkarissa 2016 mennessä ja jatkoi samalla emänsä ja emänisänsä viitoittamalla tiellä saaden NUO2 tuloksen, joita 1990 lähtien on Junkkarissa saanut vain 10 koiraa.
Arte haki innokkaasti esittäen hyvää hakua ja sai yhden riistatyön. Harmittavasti enempää lintuja ei löytynyt, mutta koe oli hyvä ensimmäiseksi ja viimeiseksi NUO -luokan kokeeksi!

AVO2 (70 pistettä), Inkoo 8.1.2018, tuomarina Mauri Harju
Koe oli Arten ensimmäinen startti AVO -luokassa ja menikin mallikkaasti. Haku oli koiralla normaalia suppeampaa mutta tuloksellista. Ja kahdesta riistatyöstä jälkimmäinen oli tuomarin mukaan suorastaan hieno! Tästä on hyvä jatkaa ensi syksynä!

Vesitöistä Arte on saanut täydet pisteet heti ensimmäisestä niin NUO- kuin AVO -luokan kokeesta mutta koira onkin niin rokea kuin innokas veteen menijä ja noutaja.

Arte suku

Arten sukuun voi tutustua täältä

Greygem Weimaraners